Beleeftuin Drakensteyn is het goede doel op het Havenpleinfestival Dronten

Beleeftuin Drakensteyn in Biddinghuizen wordt dit jaar het goede doel van het zevende Havenpleinfestival. Op zaterdag 8 juni barst het inmiddels jaarlijkse feest weer los met tal van kinderactiviteiten. In de avonduren, na het optreden van Matthias, Anton Reekers en Abtin Salem samen met de DJ’s van On Your Feets, sluit het groeiende festival af met de Drontense coverband Amplifier.

Daar tussen spelletjes en een markt een grote veiling voor het goede doel, en een heerlijk diner.

Perry de Moel van stichting STADronten heeft alweer zin in deze editie van het Havenpleinfestival. Volgens hem is het lokale goede doel een blijvertje. “Als je kiest voor een lokaal doel, zoals eerder de Speelgoedbank of Flevostar, zie je dat iedereen mee doet,” vertelt hij enthousiast. “Zowel de veiling, waarvoor de ondernemers mooie prijzen beschikbaar stelden, als de collecte, brengt elk jaar rond de 1.500 euro op. Dit jaar is het de Beleeftuin Drakensteyn.” Beleeftuin Drakensteyn is speciaal gemaakt en ingericht voor kinderen en jongeren, maar ook ouderen met een beperking en is een initiatief van ‘Stichting Jelte’.

 

Het evenement start om 12.00 met muziek en activiteiten voor kinderen. Een nieuw element is een markt met veel lokale producten. Natuurlijk is een deel van de opbrengt voor het goede doel. De kinderen worden geschminkt en kunnen op de foto met een draak of prins.

 

Om 17.00 is het tijd voor de veiling met prijzen die door de ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Volgens de Moel gaat het om heel uiteenlopende artikelen, van klein tot groot, en van duur tot goedkoop. Volgens de Moel zijn de medewerkers van de Drakensteyn druk met het verzamelen van mooie kavels.

 

Na de veiling treedt er eerst Matthias de Jong op Matthias is een sing&song writer en medewerker bij De Roode Draak. Hij vindt het prachtig een mooie bijdrage aan het festival te mogen geven. Hij zorgt voor de juiste toon bij het diner. Dan verschijnt ook de Willy’s verse friet, de best gewaardeerde foodtruck van Flevoland. Daarna volgt een optreden van Abtin met de DJ’s van On Your Feets. Abtin is een nieuwe ster in Dronten en mocht recent meedoen met het Regionaal Songfestival. On Your Feets verzorgt het “foute uur”. Om 21.00 is het tijd voor de Drontense coverband Amplifier. Volgens de Moel staat de band garant voor een groot feest. “Ik heb ze eerder gezien. Ze bestaan al elf jaar en ze weten dus wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Ik heb gezien dat ze als geen ander in staat zijn er iets moois van te maken. Ze spelen allerlei mash-ups en medleys en dat betekent dus lekker feesten.”