Burgemeester onthult wandschilderij

A.s. zondag 29 mei wordt bij Moellies een bijzondere wandschildering door onze burgemeester onthuld.

Dit kunstwerk is tot stand gekomen door o.a. de samenwerking met G-Art. Lian en Paul Mangnus zijn de eigenaren van dit bedrijf uit Biddinghuizen.

G-Art zet zich non profit in voor kunstenaars met een beperking uit Flevoland. Met als doel: een podium bieden aan deze bijzondere kunstenaars. Op deze manier proberen zij de normalisatie en integratie van deze doelgroep te bevorderen in onze lokale samenleving.

Wat doet G-Art: G-Art is niets anders dan de schakel tussen de ateliers/werkplekken van deze kunstenaars en de bedrijven/overheden uit Flevoland. Zij benaderen en bezoeken actief deze bedrijven/overheden en proberen hun kunstwerken een plek te geven via verhuur/verkoop etc. ( Zo is de gemeente Dronten ook één van de huurders. Regelmatig wisselen zij de gehuurde kunst.) Het geld dat hiermee gegenereerd wordt vloeit rechtstreeks terug naar de ateliers.

De afgelopen weken zijn zij bij Moellies bezig geweest met een bijzonder project:

Realisatie van een wandschildering op locatie.

Een initiatief wat zowel voor de kunstenaars Anita en Ronald als voor Moellies een spannende uitdaging is geweest. Maar het resultaat mag er zeker zijn.

KOOPZONDAG 29 MEI OM 13.00 UUR.   U BENT ER TOCH OOK BIJ?