21 MEI HAVENPLEINFESTIVAL

STADronten organiseert op 21 mei het eerste Havenpleinfestival. Het idee werd vorig jaar geboren door een oud-ondernemer die met ziekte kampt. Waarom geen festival voor een goed doel? De raderen gingen draaien, enkele enthousiastelingen vormden een commissie en besloten het om ook dit feest bij STADronten onder te brengen. Nu staat het eerste feest met een maatschappelijk doel gepland.

‘Een leven redden. Je hebt het in je.’
Deze avond brengen we de transplantatiestichting onder de aandacht, beter bekend van de slogan: ‘Een leven redden. Je hebt het in je.’ met als doel om donorregistratie weer eens bespreekbaar te maken. Het is geen gemakkelijk onderwerp, maar registratie is belangrijk, welke keuze je ook maakt. Op www.transplantatiestichting.nl is meer informatie te vinden en staan er ook indrukwekkende verhalen van mensen die geholpen zijn met een transplantatie.

Een feestelijke Hollandse avond
STADronten is er voor de inwoners van Dronten. Zij zijn de stichting die het stadscentrum SuyderSee met evenementen omlijsten. Koningsdag en Sinterklaas zijn maar enkele voorbeelden. Hier zijn veel vrijwilligers voor nodig, evenals financiële bijdrages van diverse sponsoren. De slogan: “Samen maken we mooie herinneringen” is precies waar het ons om gaat, aldus Daniëlle Banis, de nieuwe voorzitter van de stichting. Zonder sponsoren en vrijwilligers zijn grote evenementen niet mogelijk. We willen bovendien heel graag dat ieder evenement gratis te bezoeken is, zodat iedere Drontenaar mee kan doen. Wat is er leuker dan een Hollandse feestavond?

Dresscode oranje!
Deze eerste editie heeft de stichting de leukste feestband en DJ van Nederland geboekt: De Mannen van Oranje en DJ-G-ROON. Muzikanten die een feest kunnen maken en waarbij je enthousiast de hele avond blijft meezingen! Penningmeester Alois Michielsen: “We mogen dan geen WK hebben dit jaar, in Dronten kleuren we het Havenplein feestelijk oranje. De eerste keer voor een nieuw evenement is altijd spannend! Dronten is geen Zwolle of Almere, maar heeft de fijne sfeer van een dorp met stadse allure. Door goede samenwerkingen tussen bedrijven, de nieuwe stichting DOES en met hulp van de vrijwilligers en gemeente, geven we samen wat meer kleur aan Dronten. Daar zijn we in Dronten goed in. We houden wel van een gezellige avond, dus rekenen we op een grote opkomst. Lachend: ”Misschien kunnen we dan die grote hit van het WK gewoon in Dronten zingen: “We zijn er weer bij en dat is prima viva Hollandia!”